Utbrytarkung?

Vilken dag!

Jobbade natten till idag och kom hem vid halv 8 på morgonen. Hoppade in i duschen, gav Oliver lite välling och sen gick jag och la mig för att sova. Vaknade till vid 11-tiden och därefter igen vid 13 så vid 13.30 gick jag upp för att ta tag i dagen.

Gick på toaletten för att kissa och upptäcker att det kommit färskt blod och lite klumpar. Jag hade inte ont i magen och jag kände lillebror sparka, så paniken hann ändå inte infinna sig. Ringde förlossningen som ändå sa att det kunde vara ganska allvarligt, så dem ville att jag skulle åka in direkt för kontroll.

Kom in till sjukhuset vid 14.15 och då alla undersökningsrum var upptagna så hamnade jag i ett förlossningsrum. Dem började med att kolla lillebror och hjärtat tickade på, precis som det ska. Däremot kunde CTG-maskinen också avläsa lite sammandragningar/förvärkar, vilket är lite tidigt. Fick ligga med CTG i cirka en timme och dem testade blodet som visade sig komma från mig, och inte bebisen i alla fall. Det tog tid, såklart, eftersom det nästan var fullt på förlossningen och personalbristen ekade i korridorerna. Läkaren sprang runt mellan patienter och bad om ursäkt samt gjorde sitt bästa för att vara effektiv mellan vardera. Hon undersökte i alla fall tappen, som var något påverkad, och kunde hitta blödningen under livmodern. Samtidigt som hon hittade den kunde hon både se och känna lillebrors kraftiga sparkar och konstaterade att det är han som orsakat blödningen. Om han fortsätter så finns även viss risk att vattnet går i förtid.

Kort och gott är det ingen större fara, så länge inte vattnet går eller förvärkarna blir bättre. Just nu är han inte fixerad och ligger inte ens åt rätt håll, så läkaren påpekade att skulle det dra igång i nuläget så är det kejsarsnitt som gäller. Hon ville egentligen att jag skulle stanna kvar över natten, men sa att det var okej att åka hem förutsatt att jag hade någon som kunde köra in vid behov under natten. Jag valde såklart att åka hem, då vi har såpass nära till sjukhuset om så skulle behövas. Jag får lov att jobba imorgon som vanligt, men minsta lilla känning så ska jag åka tillbaka till sjukhuset på kontroll och då kommer dem att sjukskriva mig fram tills dess att jag går på graviditetspenning om två veckor.

Håll nu tummarna för att lillebror stannar ett par veckor till! Just nu beräknas han väga strax över 1300g. Min oro för kejsarsnitt är nämnvärt ökad. Jag vill ju absolut inte att dem ska snitta och hoppas för allt i världen att han åtminstone hinner vända sig innan något händer. Om 2 veckor ska vi på besök hos barnmorskan som ska kika extra på hur han ligger.

Det närmar sig i alla fall. Även om jag hoppas att han stannar inne så längtar jag tills vi äntligen har honom på utsidan, våran lilla kille, Olivers lillebror. Efter nästan 7 timmar på sjukhuset är jag hemma och har krupit ner bredvid min favorit.

Kommentera