Alicante och vingård

Vilken onsdag!

Idag har hela förmiddagen gått i ett. Bebis, hund på promenad, städning, tvätt, bebis, disk, hund. Ja, ni förstår.

Vid 13-tiden gick vi ut på en längre tur och sååå duktig hon var. Vi hittade dessutom en liten hundgård i området som mot förmodan var väldigt välskött. Den kommer brukas flitigt framöver eftersom vi inte kan ha henne lös utanför hemmet. Inom grindarna kan hon åtminstone få springa en liten stund, eller få chansen till att gå några meter bort om hon så vill.

När vi kom tillbaka så skulle vi köra Christians mamma till flygplatsen och passade på att åka till La Romana för att besöka en bodega, det vill säga vingård. Packade ihop bebis och alla hans saker och började rulla. Oliver sov gott mer eller mindre hela vägen, så lätt att ha med sig och framförallt när det gäller att åka bil! Då är han till 98% nöjd.

Vingården i La Romana är väldigt liten och familjeägd men mysig. Det finns vingårdar närmare oss men jag åker dit för deras rödvin som jag tycker väldigt mycket om. Vi köpte 18 (!) flaskor rödvin, av samma sort och 8 flaskor med vitt vin. Läs: här ska det drickas vin! Har inte hunnit ta bilder på vinflaskorna än så det får bli morgondagens projekt. Dessvärre tänkte jag tagit lite bilder på själva vingården och dess fantastiska omgivning bland berg och vinodlingar men kameran glömdes helt av och blev kvar hemma. Tyvärr.

Nu är vi hemkomna och ska slänga ihop lite god mat. Oliver håller på att somna så förhoppningsvis får vi chansen att äta middag ihop med ett glas vin, för en gångs skull. Det var länge sedan sist vi kunde njuta ihop och bara vara. Jag saknar det ibland. Vi var väldigt duktiga med det i början när vi träffades, lagade mat, svepte en champagne (eller 3) och myste i soffan till någon serie. Ovärderligt. Men, även fast jag saknar dem stunderna då vi hade mer tid för varandra så hade jag aldrig bytt ut det mot där vi står idag med Oliver i vårat liv. Kanske kan vi få njuta av varandra igen om si så där 18 år? Skämt åsido, man får börja ta mer vara på stunderna då han sover. Han sover åtminstone i sin egna säng nu så om nätterna får jag åtminstone somna i Christians armar igen. Glad för det lilla helt enkelt.

 

Kommentera