Tillbaka till vardagen

Long time no see. 

I lördags åkte vi hem, äntligen. Passet kunde vi hämta förra veckan på onsdagen redan och därefter bokade vi omedelbart biljetter till Spanien för oss tre. Under torsdagen tog vi oss en tur till Kungsbacka och fick då passat på att träffa tant Tell, Sofia och även Sharon och Filip kom förbi. Hade velat träffat så många fler men vi hade inte tid att åka till flera olika ställen och för att inte ha för många runt Oliver samtidigt så fick vi begränsa umgänget lite. Vi åkte hem från Kungsbacka på kvällen igen, då pappa behövde bilen på fredag morgon.

På lördagen så tog vi det lugnt under förmiddagen. Satt mest inne hos Niclas och Sanna och drack kaffe. Bråkade lite mer med Kevin om huruvida Christian var min eller hans, i slutändan tror jag att jag vann trots allt eftersom jag fick med honom hem, score!

Timmarna gick och när det närmade sig avgång mot flygplatsen steg paniken lite då vi inte riktigt fick till vikterna för bagagen. Vi fick packa om samma väskor några gånger samt lämna kvar lite smågrejer som mamma och pappa får ta med när dem kommer i december. Efter lite tetrispackning fick vi, trots många om och men, till det och fick in allt i Niclas bil som fick köra oss till flygplatsen. Vi lämnade Trollhättan vid 17 tiden och var på Landvetter vid strax efter 18. När det var dags för incheckning 18.30 så gick jag till maskinen för att ta ut biljetterna och vad tror ni händer…? Maskinen kan inte hitta dem. Det visade sig att vi lyckats boka fel datum och stod på flygplatsen redo, men med biljetter för 17e november istället. Snabbt som attan fick vi se om vi kunde få nya biljetter och Christian lyckades boka åt oss på plats, så hem kom vi åtminstone.

Flygturen med Oliver gick över förväntan. Han fick mat vid start och stopp och sov hela vägen förutom ett mindre uppvak för mat. Vi hade lyckats få ner ett av våra babynest i handbagaget så vi fällde ner borden framför oss och kunde ha honom sovandes i det. Barnet bakom oss på kanske 1-1,5 år skrek till och från under hela resan. Det verkade mest bero på rastlöshet och mamman kämpade väl egentligen inte speciellt mycket för att hålla honom lugn, men å andra sidan, vad vet jag om deras situation? Jag dömer inte.

Vi landade vid midnatt varpå det därefter tog en stund att hämta ut bagagen samt att vi fick leta efter barnvagnen en stund som kom genom specialbagage. Vi möttes av Christians pappa Vidar som kom med våran stora bil för att hämta oss så vi fick packat in snabbt och åkte därefter med destination Punta Prima. Väl hemma var vi nog strax innan 01 tror jag. Vi bärde upp alla väskor i lägenheten men gick nästan och la oss direkt, helt slutkörda efter en lång dag. Dagen därpå kom Torild och Vidar upp och fick myst med lillpysen en stund och vi fick röjt undan lite hemma. Senare på söndagskvällen så var vi iväg till restaurang Punta Prima och åt god mat.

Kommande dagar sker inte så mycket i planeringen i alla fall. Vi ska hämta Kira, hunden vi ska pröva att ha ikväll och imorgon eller på onsdag så kommer katterna hem. Det ska bli spännande att se om hunden funkar hemma hos oss och om vi får möjligheten att behålla henne. Det är mycket som ska funka och huvudsakligen ska den funka ihop med Oliver vilket blir en stor del i avgörandet. Jag hoppas självklart att det funkar, men jag tror samtidigt att det kan bli tufft med en bebis och en hundvalp som båda ska tas om hand på nätterna. Christian kommer att ta Oliver kommande nätter till att börja med så att jag kan gå ut med valpen eftersom hon mest troligtvis kommer vakna varje gång Oliver vaknar.

Nu ska denna mamman vila middag medans lilleman sover bredvid, update’s coming soon.

Kommentera