Home sweet home

Pass är beställt och inväntas med spänning. När vi stod där i måndags så visade det sig att polisens system fortfarande inte uppdaterats vad gäller hans efternamn, så vi bestämde oss för att göra ett tillfälligt spädbarnspass som vi sen behöver göra om till ett ”riktigt” pass. Vi orkar helt enkelt inte vänta längre. Vi vill hem, nu nu nu.

Förhoppningsvis kommer passet imorgon eller på fredag. Det gör att vi i så fall kan åka hem redan på lördag, vilket vi hoppas på. Men man vet aldrig med tanke på att allting tagit längre tid än vad vi förväntat oss från början ändå, så passet kanske inte dyker upp förens på måndag… det vore ju så typiskt men inte speciellt förvånande.

Tankarna drömmer sig bort om att vakna upp till solsken och blå himmel på söndag. Ta en promenad med mina två hjärtan längs med stranden, träffa våra goa vänner och äta god mat. Men framförallt, att bara komma hem och vara. Vi har haft det toppen boendes hos mamma och pappa och är väldigt tacksamma för all hjälp vi har fått med Oliver då dem har kunnat passa honom så att vi har kunnat vila. Men hem är alltid hem trots allt. 

Igår blev Oliver redan två veckor. Han växer så snabbt, jag hinner inte med. Kan någon stoppa tiden? Min lilla bebis. Vi slappade mer eller mindre hela dagen, sov middag i soffan och bara var. Oliver sov dessutom i vagnen inatt, so guess what? Jag fick ha min sambo för mig själv, den ni! Att somna med honom tätt bredvid är det bästa som finns, även fast det kan vara mysigt med en bebis i sängen till och från också. Oliver fick komma över och sova i sängen när han vaknade vid 4-5tiden och sov därefter tills vi väckte honom klockan 08 imorse.

Första gången på ett tag som vi behövde ha alarm på. Idag var det tags för BVC och kontroll av vikt och längd. Vi hade tid 08.30 så vi gick i princip upp precis innan och åkte direkt bort till vårdcentralen när vi hade gjort iordning oss. Han har växt från 47 cm till 50 cm och har under en veckas tid gått upp 500 gram. Han har alltså gått upp ett halft kilo… på EN vecka! Tror ni att han är glad i mat? – Allt var i alla fall bra.

Efter BVC åkte vi hem och Christian slängde i sig lite frukost innan vi åkte bort till farfar där pappa mötte oss. Pappa som tidigare haft egen salong får passa på att leka hobbyfrisör lite då och då och idag var en sådan dag. Han fick klippt Christian och jag fick kikat igenom lite flyttkartonger i farfars källare som ställdes där när jag flyttade ifrån Kungsbacka inför Spanien. Fick rensat en del och hittade några småsaker som ska med till Spanien. Väl färdiga där tog vi bilen till banken för att skriva på papper, så nu har vi godkänt ett fondkonto åt Oliver där hans mormor och morfar kommer att sätta in pengar åt honom som han får när han blir äldre. Vi ska även börja spara på ett eget konto åt honom, så han har en budget när han ska köpa egen bil, lägenhet eller liknande.

Nu är vi hemma och jag har precis ätit frukost. Oliver ligger och sover här bredvid i soffan och Christian sover middag i sovrummet. Trötta pojkar. ♥ Lite senare ska jag packa ner min lilla kille i vagnen för en promenad, annars händer inte så mycket mer idag. Mellan 18-22 ska våran prampack (resväska för barnvagn) levereras så då måste vi ändå vara hemma. Imorgon ska vi ta oss en tur till Kungsbacka och på fredag kommer förhoppningsvis en saknad Nelli på besök med sin sambo och deras lilla goa son.

Kommentera